پروژه متلب کنترل sensorless جدید برای ماشین Switched Reluctance
این مقاله یک روش جدید را برای تعیین موقعیت روتور ماشین اکراه (SRM)ارائه میکند. با این کار ممکن است استفاده از کدگذار موقعیت را حذف کنیم، که معمولا برای کنترل هدایت کنندگان ضروری است. این روش بر پایه یک مدل ماشینی است که شامل معادله ولتاژ فاز میشود. آن را می توان در زمان واقعی محاسبه کرد. همچنین برای عملکرد دینامیکی بهتر یک حلقه کنترل دیجیتال جدید پیشنهاد شدهاست. مزایای این روش ساده هستند، به زمان محاسباتی پایینی نیاز دارد، و موقعیت دقیق روتور را برای عملکرد موتور و همچنین عملیات ژنراتور بیان میکند.
A new Sensorless Control for the Switched Reluctance Machine
This paper presents a new method for determination of the rotor position of the switched reluctance machine (SRM). With this it is possible to eliminate the use of the positions encoder, which is usually necessary to control the SRM. The method is based on a machine model, which includes the phase voltage equation. It can be calculated in real time. Additionally for better dynamic performance a new digital control loop is proposed. The advantages of this method are simplicity, it requires low computation time, and it gives accurate sensorless rotor position for motor operation as well as generator operation
بخشی از گزارش
مقدمه:
Switched Reluctance Motor
های زیر مجموعه ای از موتورهای پله ای می باشد که با گشتاور بی میلی کار کرده و برخلاف موتورهای DC
برق به قسمت ثابت مولد ارسال می گردند. این تغییر که برق به بخش های متحرک مستقیما نمیرسد طراحی مکانیکی سیستم ها را بشدت آسان تر می کند اما طراحی الکتریکی چنین سیستمی پیچیده می گردد. در این مقاله هدف آسانتر نمودن طراحی چنین سیستمی و حل مشکل گشتاور چرخشی در اینگونه سیستم ها است.
همچنین در بخش تصمیم ساز سیستم برای حل بهتر عددی مساله انتخاب از پارامترهای فازی نیز استفاده شده است.
نحوه ساخت سیستم:
طراحی کل این پروژه با استفاده از ماژول های
Simulink
در متلب انجام گردیده است.
در ادامه ابتدا نحوه عملکرد سامانه های ترتیبی سیستم ارائه شده است:
همچنین ساختار مداری بخش کنترل سیستم به صورت زیر است:
همچنین مدل ماشین مورد آزمایش ۶/۸ است.
حال برای شبیه سازی ابتدا وارد بخش سیمولینک از نرم افزار متلب می شویم:
سپس وارد بخش اصلی سیمولینک شده و در این بخش پروژه جدید ایجاد می کنیم، پس از این کار ابتدا
نوع
Switched Reluctance Motor
را انتخاب و به صفحه اصلی اضافه می کنیم:
همینطور که در شکل بالا آمده است ماژول های دیگر را نیز به صفحه می افزاییم. پس از افزودن بخش های دیگر شکلی مانند شکل زیر را خواهیم داشت:
همچنین اعداد بالا باتوجه به متن مقاله تنظیم شده است. برای نمونه ۶۰ولت نمونه ورودی برنامه است.
پس از انجام این آزمایش و اجرای مدل حال نوبت به تعیین مقادیر نشان داده شده در جداول مقاله می رسد که برای این کار نمونه گزارش تولید شده به پیوست قرار داده شده است که نمونه خروجی تمامی بخش های مدل را نشان می دهد که می توان با استفاده از آن تمامی اطلاعات دلخواه را از سیستم بدست آورد./
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد