پروژه متلب کنترل فازی درايو موتور القايي
شبیه سازی کنترل فازی درايو موتور القايي با متلب |MATLAB
مقدمه
در اين پروژه سعي بر اين است با يک درايو موتور القايي بتوان آن را در محدوده اي از سرعتهاي دلخواه با گشتاور معيني مورد بهره برداري قرار داد. موتورهاي القايي موجود درصنعت داراي قدرتهاي نامي متفاوتي هستند و طبيعي است که يکي از مشخصات اصلي هر درايور توان آن باشد. براي درايور موتورهايي با توان بالاتر، بايد ديودها و سوييچهاي موجود در اينورتر و يکسو کننده قدرت عبور جريانهاي بالاتري را تحت ولتاژيکسو شدة سه فاز داشته باشند.
روشي که در اين پروژه براي درايور انتخاب شده است، روش کنترل بهینه LQR است. ويژگيهاي مثبتي که اين روش دارد توانايي کنترل دقيق تري را ، نسبت به روشهاي ديگر، فراهم مي کند. کنترل حلقه بستة موتورهاي القايي در قسمتهاي مختلف يک درايور از روش بهینه LQR بهره مي گيرد. اين قسمتها شامل يکسو کننده، اينورتر و مدار کنترل وپردازش مي باشد
طراحی کنترل کننده بر پایه رگولاتور مربعی خطی در مسائل بهینه سازی به طور گسترده مورد استفاده قرار گرفته است. با فرض اینکه تمامی متغیرهای حالت سیستم تحت بررسی برای فیدبک سیستم در دسترس باشند، برای طراحی کنترل کننده LQR لازم است مجموعه ای از حالت های سیستم که کنترل پذیر می باشند را در نظر بگیریم.
جایی که در آن بردار متغیرهای حالت دارای ابعادn و بردار ورودی دارای ابعادm میباشد. Aماتریس حالت های سیستم به صورت مربعی با رتبه n و ماتریسB ماتریس ورودی است. از اینرو شرط کنترل پذیری سیستم کنترل پذیری جفت های (A,B) می باشد. طراحی کنترل کننده LQR یک روش است که شاخص عملکردی برای مینیمم کردن یک متغیرکاهش دهیم. و رسیدن به مینیمم کردن آن متغیر به معنی پایان الگوریتم خواهد بود.
در نهایت بعد از اعمال کنترلر PID و LQR اعمال کنترلر PID Fuzzy صورت میگیرد.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد