مدلسازی و شبیه سازی موتور القایی سه فاز با استفاده از SIMULINK
چکیده این مقاله یک مدل تعمیم یافته از موتور القایی سه فاز و شبیه سازی کامپیوتری مربوط به آن را با استفاده از نرم افزار متلب/سیمولینک توصیف می کند. جزئیات ساختارهای مختلف زیر مدلها برای موتور القایی بیان شده و پیاده سازی آنها در سیمولینک شخص شده است. یک موتور القایی ۷٫۵کیلووات به طور مستقیم با استفاده از مدل شبیه سازی توسعه یافته بررسی شده است.
واژگان کلیدی. مدل سازی؛ MATLAB؛ شبیه سازی؛ SIMULINK. موتور القایی سه فاز
مقدمه
شبیه سازی ماشین القایی سه فاز به خوبی در گذشته به صورت مستند ارائه شده است و یک راه حل کامپیوتری دیجیتال می تواند با استفاده از روش های مختلف، از جمله برنامه نویسی عددی، برنامه نویسی نمادین و برنامه گذرای الکترومغناطیسی (EMTP) انجام شود. با توسعه سریع سخت افزار و نرم افزار کامپیوتر، بسته های شبیه سازی جدید که سریع تر و کاربر پسندتر هستند به راحتی در دسترس خواهند بود. این مقاله به بررسی یک محصول نرم افزاری یعنی جعبه ابزار سیمولینک در متلب برای مدل سازی دینامیکی موتور القایی پرداخته است. مزیت اصلی SIMULINK نسبت به ابزار برنامه نویسی دیگر این است که، به جای کامپایل مجموعه ای از کدهای برنامه نویسی، مدل شبیه سازی به صورت با استفاده از بلوک های عمومی ساخته شده است. از طریق یک رابط کاربر گرافیکی مناسب (GUI)، بلوکهای توابع می توانند ساخته شوند و به راحتی با استفاده از دستورات منو، صفحه کلید و یک اشاره گر مناسب (مانند موس) ویرایش شوند. مجموعه ای از معادلات دیفرانسیل ماشین می تواند توسط اتصال بلوک های توابع مناسب، که هر کدام از انجام یک عملیات خاص ریاضی را انجام مس دهند، مدلسازی شوند. در اینجا کدهای برنامه نویسی به شدت کاهش می یابند و اشکال زدایی خطاها نیز آسان تر می شون. از آنجا که SIMULINK یک پروگرامر مبتنی بر مدل می باشد، مدل شبیه سازی می تواند به راحتی با افزودن زیر مدل های جدید برای ایجاد توابع کنترلی مختلف توسعه یابد. همچنین یک زیر مدل موتور القایی می تواند در سیستم درایو موتور تکمیل شده گنجانیده شده است.
Modelling and Simulation of the Three-Phase Induction Motor Using Simulink
Abstract
This paper describes a generalized model of the three-phase induction motor and its computer simulation using MATLAB/SIMULINK. Constructional details of various sub-models for the induction motor are given and their implementation in SIMULINK is outlined. Direct-online starting of a 7.5-kW induction motor is studied using the simulation model developed.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد