چارچوبی برای رده بندی سرویس های محاسبه ابری
چکیده
محاسبه ابری انقلابی را در صنعت فناوری اطلاعات با توانمند ساختن آن ها برای عرضه دسترسی به زیرساخت هایشان و خدمات کاربردی بر مبنای اشتراک ایجاد کرده است. بنابراین، چندین شرکت همانند IBM، مایکروسافت، گوگل و آمازون شروع به عرضه سرویس های ابری مختلف به مشتریانشان کرده اند. به دلیل تنوع زیاد در سرویس های محاسبه ابری موجود، از دیدگاه مشتری، مسئله شده است تا تصمیم بگیریم که آن ها از چه سرویسی می بایست استفاده کرده و مبنای انتخاب آن ها چه می باشد. در حال حاضر چارچوبی وجود ندارد تا بتواند این امکان را به کاربران بدهد تا به ارزیابی عرضه محاسبات ابری پرداخته و آن ها را بر مبنای توانایی شان برای تامین نیازهای کیفیت خدمات (QoS) رده بندی کنند. در این تحقیق، چارچوب و مکانیسمی را مطرح می کنیم که کیفیت را اندازه گیری کرده و سرویس های محاسبه ابری را اولویت بندی می کند. چنین چارچوبی می تواند تاثیر قابل توجهی را ایجاد کرده و رقابت سالمی را در میان ارائه دهندگان محاسبات ابری برای مد نظر قرار دادن توافقنامه سطح سرویس دهی (SLA) و بهبود کیفیت سرویس شان ایجاد کند. ما عملی بودن چارچوب رده بندی را با استفاده از بررسی موردی نشان می دهیم.
کلیدواژه: محاسبه ابری، ارزیابی سرویس، کیفیت سرویس، توافقنامه سطح سرویس دهی
مقدمه
محاسبه ابری به عنوان الگویی برای ارسال منابع بر مبنای تقاضا ( زیرساخت، پلتفرم، نرم افزار، غیره) به مشتریان همانند تسهیلات دیگر ( برای مثال، آب، برق، گاز) می باشد. این سه سرویس اصلی توسط طرح محاسبه ابری بر مبنای نیاز مشتریان فناوری اطلاعات ایجاد می گردد [۱]. در ابتدا نرم افزار به عنوان سرویس (SaaS)، امکان دسترسی به برنامه های کاربردی کامل را به عنوان سرویس، همانند مدیریت رابطه با مشتری (CRM) فراهم می کند [۲]. دوم اینکه، پلفرم به عنوان سرویس (PaaS)، جایگاهی را برای توسعه برنامه های کاربردی دیگر فراتر از آن همانند موتور جستجو برنامه گوگل (GAE) ایجاد می کند [۳]. در نهایت زیرساخت به عنوان سرویس (IaaS)، محیطی را برای بکارگیری، اجرا و مدیریت ماشین های مجازی و ذخیره سازی ایجاد می کند. از نظر فنی، IaaS ،مقیاس پذیری افزایشی (مقیاس بالا و پایین) از منابع محاسباتی و ذخیره سازی بر مبنای تقاضا، ارائه می دهد [۱].
به طور رایج، شرکت های کوچک و متوسط (SMEs)، می بایست سرمایه گذاری صادقانه ثابت بالایی برای ایجاد زیرساخت فناوری اطلاعات، توسعه دهندگان متخصص، و مدیران سیستم، انجام دهند، که منجر به هزینه بالای مالکیت می گردد. هدف محاسبه ابری ارائه شبکه یا از خدمات مجازی می باشد تا کاربران بتوانند از سراسر نقاط دنیا با اشتراک با در نظر گرفتن هزینه های رقابتی که بستگی به شرایط کیفیت خدمات (QoS) دارد، دسترسی داشته باشند. بنابراین شرکت های کوچک و متوسط (SMEs)، دیگر نیازی به سرمایه گذاری بالا هزینه های تاسیساتی سخت افزار برای گسترش خدمات شان یا هزینه های انسانی برای عملیاتی کردن ان ندارند. به عبترت دیگر، محاسبه ابری مزایای قابل توجهی را برای این کسب و کارها و جوامع با معاف کردن ان ها از فعالیت های سطح پایین ایجاد زیرساخت فناوری اطلاعات ایجاد کرده و به این ترتیب تمرکز بیشتری را بر روی نوآوری و ایجاد ارزش کسب و کار برای خدماتشان قرار می دهد.
بدلیل این منافع کسب و کار که توسط محاسبات ابری ارائه می گردد، بسیاری از سازمان ها شروع به ایجاد برنامه های کاربردی در زمنیه زیرساخت محاسبه ابری و جذاب کردن کسب و کارشان با استفاده از خدمات ابری الاستیک و انعطاف پذیر کرده اند. اما انتقال برنامه های کاربردی و داده ها به محاسبات ابری کارآسانی نیست. چالش های زیادی برای تعیین نسبت پتانسیل های کاملی که محاسبات ابری نوید آن را می دهد، وجود دارد. این چالش ها اغلب در ارتباط با این واقعیت می باشد که برنامه های کاربردی موجود دارای شرایط و مشخصه های خاصی می باشند که می بایست توسط ارائه دهندگان محاسبات ابری تامین شوند.
A framework for ranking of cloud computing services
Abstract
Cloud computing is revolutionizing the IT industry by enabling them to offer access to their infrastructure and application services on a subscription basis. As a result, several enterprises including IBM, Microsoft, Google, and Amazon have started to offer different Cloud services to their customers. Due to the vast diversity in the available Cloud services, from the customer’s point of view, it has become difficult to decide whose services they should use and what is the basis for their selection. Currently, there is no framework that can allow customers to evaluate Cloud offerings and rank them based on their ability to meet the user’s Quality of Service (QoS) requirements. In this work, we propose a framework and a mechanism that measure the quality and prioritize Cloud services. Such a framework can make a significant impact and will create healthy competition among Cloud providers to satisfy their Service Level Agreement (SLA) and improve their QoS. We have shown the applicability of the ranking framework using a case study.
لینک مقاله اصلی:
https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0167739X12001422
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد