فوتوولتائیک برمبنای ذخیره کننده ولتاژ دینامیک با توانایی ذخیره نیرو با استفاده از کنترل کننده PI
در این مقاله یک فوتوولتائیک(PV) برمبنای ذخیره کننده ولتاژ دینامیک (DVR) پیشنهاد شده است تا افت ولتاژهای عمیق را کنترل کند، متورم شده و در یک سیستم توزیع محلی ولتاژ پایین برق را قطع کند. (PV) بر مبنای ذخیره کننده ولتاژ دینامیک (DVR) می تواند افت های تا ۱۰% را پوشش دهد و تا ۱۹% از اندازه نرمالش متورم شود. از طرف دیگر بعنوان یک منبع قدرت بدون توقف هنگامی که شبکه بار در عملکرد خود مشکل پیدا می کند وارد عمل هواهد شد. همچنین برای کاهش استفاده از شبکه قدرت، که از ایستگاههای قدرت حرارتی و هسته ای نشات می گیرد، طراحی شده است. سیستم PV برمبنای DVR از سیستم PV با مبدل کمکی DC–DC قدرت پایین و بالا، اینورتور منبع ولتاژ PWM، سری مبدل های (ترانسفورماتور) تزریقی و سوئیچ های نیمه هادی تشکیل شده است.
معرفی
ذخیره کننده ولتاژ دینامیک می تواند ارزنده ترین راه حل موثر برای تخفیف دادن افت ولتاژ، تورم و قطعی با بناکردن سطح کیفیت ولتاژ مناسب که از ملزومات بار حساس است، باشد. مشکلات پیش روی صنایع و مناطق مسکونی در مورد مقادیر قدرت (نیرو) بطور عمده در اثر افت ولتاژ، تورم ولتاژ کوتاه مدت و قطعی برق طولانی مدت هستند. بویژه تامیلنادو، هند، بیشتر از ۳ ساعت قطع برق در یک روز دارد. این ممکن است در کشورهای در حال توسعه که نیروی الکتریکی کمتر از تقاضاست اتفاق بیفتد. همانطور که در بالا ذکر شد مشکلات کیفی نیرو ممکن است به روند تولید در صنایع و مناطق مسکونی در نتیجه آسیب به تجهیزات و افت سهام آسیب برساند.
افت ولتاژ یک کاهش ناگهانی از ولتاژ تغذیه مصارف عمومی است که ممکن است از ۹۰% مقدار نرمالش تغییر کند. از سوی دیگر، تورم ولتاز یک افزایش ناگهانی ولتاژ تغذیه است که ممکن است از ۱۱۰% تا ۱۸۰% مقدار نرمالش تجاوز کند. طبق استانداردهای IEEE 519-1992 و IEEE 1159-1195 یک دوره افت و تورم ولتاژ نمونه ۱۰ میلی ثانیه تا ۱ دقیقه است. قطعی به اختلال نیرو در مدت طولانی برمیگردد. کارهای تحقیقاتی زیادی با تمرکز بر طراحی و کنترل DVR انجام شده است.
جدول ۱ تغییرات ولتاژ در ایستگاه برق حرارتی متور (MTPS) در ولتاژ گذر ۲۳۰ کیلوولت را نشان می دهد. از جدول مشاهده می شود که افت ولتاژ در طول فصل تابستان و تورم ولتاژ در طول فصل زمستان وجود دارد. تغییرات ولتاژ در گذرگاه۲۳۰ کیلوولتی ۲۳۰ ولت سیستم توزیع در مناطق مسکونی را به همان روش منعکس می کند. افت و تورم ولتاژ اغلب با شروع بکار موتورهای القایی بزرگ، تحریک یک بانک خازن بزرگ و خطاهایی نظیر خط منفرد به خطای اتصال زمین ، سه فاز به خطای اتصال زمین، خط دوبل به خطای اتصال زمین در سیستم توزیع نیروی قدرت بوجود می آید. افت و تورم ولتاژ در سیستم قدرت تاثیری مهم در رفتار بارهای حساس تولید می کند. خطای شفت های سرعت قابل تنظیم (ASD) یکی از مهم ترین مشکلات افت ولتاژ منجر به بارهای بحرانی برای توقف با اختلال ناشی از روند ساخت و ساز چندین بار در سال است و منجر به زیان از نظر زمان و تولید شود یا تجهیزات آسیب دیده ممکن است باعث زیانهای اقتصادی شوند. برای حل مشکلات بالا یک روش جدید در این مقاله پیشنهاد شده است. عموماً تزریق ولتاژ از DVR افت ولتاژ، تورم و قطعی را جبران می کندو اگرچه نیاز به ظرفیت بالای سیستم ذخیره DC دارد. در طراحی DVR پیشنهادی یک سیستم PV با قدرت پایین و بالای مبدل کمکی DC–DC با تابعی بعنوان یک منبع ولتاژ DC ظرفیت بالا ترکیب شده اند.
فواید فوتوولتائیک ها عبارتند از:
- قدرت خورشیدی عاری از آلودگی است.
- کاهش تولید خروج و ضایعات را متوقف می کند.
- تاسیسات PV می توانند برای سالها با نگهداری کم اجرا شوند، بنابراین هزینه های اصلی اولیه ساختمان هر کارخانه تولید نیروی خورشیدی، هزینه های اجرا در مقایسه با تکنولوژی های قدرت موجود بسیار پایین است. سلولهای فوتوولتائیک گران هستند.
- الکتریسیته خورشیدی گرانتر از دیگر اشکال تولید انرژی متناوب کوچک مقیاس است.
- الکتریسیته خورشیدی در شب تولید نمی شود و در شرایط ابری بسیار کاهش می یابد. بنابراین یک سیستم ذخیره مورد نیاز است.
- سلولهای خورشیدی DC تولید می کنند که باید به AC تبدیل شود.
- محل DVR بر مبنای PV در یک سیستم توزیع تکفاز ولتاژ پایین در شکل ۱ نشان داده شده است.
این مقاله مدل شبیه سازی ذخیره کننده ولتاژ PV بنیان دینامیک قادر به کنترل ۱۰ % افت ولتاژ، ۱۹۰% از تورم ولتاژ و قطعی در یک سیستم توزیع ولتاژ پایین را معرفی می کند. همچنین این سیستم برای کاهش مصرف نیروی مصرفی در طول روز طراحی شده است، DVR همچنین بعنوان UPS آنلاین برای تغذیه قدرت تولیدی در سیستم PV برای باتری و بار طراحی شده است.
Photovoltaic Based Dynamic Voltage Restorer with Outage Handling Capability Using PI Controller
لینک مقاله اصلی:
https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0142061511002729
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد