یک راهکار کنترل جدید برای مبدل DC-DC دوسویه در وسیله نقلیه الکتریکی
چکیده- برای بهبود اثر بخشی سیستم رانش، یک مبدل DC-DC دو طرفه جلو/عقب برنده که می تواند ولتاژ DC لینک را بر اساس منحنی اثربخشی بهینه تنظیم کند، بین باتری و اینورترهای منبع ولتاژ معمول (VSI) تامین کننده موتور اضافه می شود. روش کنترل معمول برای مبدل DC-DC دوسویه مبتنی بر مفهوم کنترل انالوگ است. اما این بهترین انتخاب در محیط کنترل دیجیتال نیست. در این مقاله، یک راهکار کنترل جدید با مفهوم کنترل دیجیتال ارائه می شود که می تواند به تسهیل سوئیچینگ بین وضعیت عملیات جلو و عقب برنده با استفاده از تنها یک کنترلر کمک کند. مدل سیگنال کم کنترلر ایجاد شده و رابطه بین قدرت خروجی و ثبات ولتاژ DC لینک بحث می شود. سیستم رانش PMSM در وسایل نقلیه الکتریکی (EV) با استفاده از متلب/سیمولینک و شرط عملیاتی در EV شبیه سازی شده و برای تایید تحلیل تئوریک بالا به کار می رود. نتایج شبیه سازی و تحلیل تئوریک دارای تطبیق مناسبی می باشند.
مقدمه
سمت DC VSI معمول در EV به صورت مستقیم به حالت موازی به باتری و خازن ها متصل است. به دلیل اینکه ولتاژ باتری قابل تنظیم نیست، منجر به راندمان پایین سیستم رانش می شود چون هدررفت اصلی در سیستم رانش به دلیل هدررفت موتور، هدررفت اینورتر، و هدررفت مبدل همگی مرتبط با ولتاژ DC لینک است. برای غلبه بر نقائص بالا، یک مبدل DC-DC دوسویه عقب/جلوبرنده همانطور که در تصویر ۱ به صورت قسمت سبز نقطه چین نشان داده شده، به سیستم رانش اضافه می وشد. نقش اصلی این مبدل تنظیم ولتاژ DC لینک بر اساس منحنی راندمان بهینه قابل تنظیم سیستم رانش است.
تصویر ۱٫ ترکیب بندی و جریان قدرت سیستم مبدل-اینورتر
چون موتور در چهار بخش عمل می کند، مبدل DC-DC دوسویه باید وضعیت عملیات را بر اساس موتور سوئیچ کند. اگر از روش کنترل معمول استفاده شود، این کار نیازمند کنترلرها جلو و عقب برنده و یک منطق سوئیچینگ برای انها جهت تضمین تعادل قدرت DC لینک است. برای ساده سازی کنترلرهای بالا، یک کنترلر ترکیبی ارائه می شود که هر دو IGBTs را با استفاده از دو سیگنال PWM غیرهمپوشان مکمل سوئیچ می کند و بنابراین می تواند به سوئیچینگ دوسویه ساده روان دست یابد. روش کنترل های بالا مبتنی بر ایده کنترل های انالوگ می باشند و همگی از کنترلرهای Pr برای جبران تابع انتقال از چرخه به وضعیت جاری یا ولتاژ باس عمل می کنند. مشکل این روش دشواری بهینه سازی راهکار کنترل به صورت عمیق تر است.
در این مقاله، سیستم مبدل-اینورتر در تصویر ۱ به عنوان یک سیستم پشت-پشت خاص کنترل می شود. بنابراین تفاوت بین روشهای کنترل جدید و روش های سنتی این است که ولتاژ باتری رو به جلو در یک لوپ کنترل جاری خورانده می شود که منجر به تابع انتقال لوپ کنترل جریان داخلی تنها مرتبط با پارامترهای اندوکتور و پارامترهای PI می باشد. بنابراین می تواند ثبات سیستمی دانه بالایی را صرفا با استفاده از یک مجموعه از پارامترهای PI حفظ کند.
این مقاله به اینصورت مرتب شده است. در ابتدا، استراتژی کنترل برای مبدل دی دی دوسویه بر اساس معادله های وضعیتش تشریح می شود. سپس، تاثیر جریان خروجی روی ولتاژ باس بر اساس حالت سیگنال پایین کنترلر تحلیل می شود. بعد، تحت راستای جریان قدرت متفاوت بار قدرت ثابت، عوامل مختلفی که روی ثبات سیستم تاثیر می گذارند تحلیل می شود. در اخر نیز مدل شبیه سازی سیستم رانش منجمله مبدل DC-DC ایجاد می شود. یک شرط عملیات تست EV شبیه سازی شده و نتایج شبیه سازی درست بودن تحلیل تئوریک بالا را تایید می کنند.
New Control Strategy for Bi-Directional DC-DC Converter in Electrical Vehicle
لینک مقاله اصلی:
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد